1

Temat: Sklep internetowy pomysłem na nietypowe zaplecze

Witam wszystkich! Chciałbym pochwalić się Wam moim najnowszym zapleczem pozycjonerskim. Niedawno natknąłem się przez przypadek na śliczny, zapierający dech w piersiach szablon dla sklepu internetowego osCommerce od TemplateMonster. Instalacja i spolszczenie "sklepu" zajęło kilka minut. Następnie dodałem kilkadziesiąt produktów z obszernymi, unikalnymi opisami, zdobytymi poprzez automatyczne tłumaczenie tekstów ze stron zagranicznych, po czym ręcznie poprawiłem je pod względem językowym. W rezultacie posiadam przepiękne zaplecze w postaci działającego "sklepu" (jedynie przy próbie zakupu towaru pojawia się komunikat, że firma jest w trakcie rejestracji i realizacja zamówień została wstrzymana big_smile ). Co ciekawe, nie miałem najmniejszych problemów z dodaniem owego serwisu do najbardziej renomowanych katalogów (Onet, WP, Interia, Gwiazdor), a najśmieszniejsze jest to, że otrzymałem bardzo wysokie oceny i wyróżnienia w postaci gwiazdek! Nikomu nawet do głowy nie przyszło, że mój "sklep" to uruchomione w ciągu kilku minut zaplecze, którego jedynym celem jest pomoc w pozycjonowaniu innych stron. Zaraz zabieram się do instalacji następnych tego typu serwisów. Co sądzicie o podobnych pomysłach?

2

Odp: Sklep internetowy pomysłem na nietypowe zaplecze

Bardzo inspirująca wypowiedź! Dotychczas nie myślałem o podobnym rozwiązaniu, ale wydaje się ono być naprawdę dobrym pomysłem. Zaraz zabieram się do pracy i, gdy mój sklep będzie gotowy, również postaram się podzielić swoimi spostrzeżeniami.

3

Odp: Sklep internetowy pomysłem na nietypowe zaplecze

Obecnie posiadam już trzy fikcyjne sklepy internetowe. Wszystkie mają już PageRank 1 i kilkadziesiąt unikalnych odwiedzin dziennie, dostarczają też tysiące cennych punktów dla systemu wymiany linków. W najbliższym czasie zamierzam stworzyć kolejne podobne serwisy, a starsze sprzedać za niemałą kwotę osobom zainteresowanej uruchomieniem prawdziwego e-sklepu!